Filtersystemen

Sediment

Sediment filtratie is in de meeste gevallen de eerste filtratiestap in het verkrijgen van schoon en veilig drinkwater. Een sedimentfilter verwijdert zichtbare en grove vervuiling. Dit zijn voornamelijk zwevende, vaste deeltjes die met het water worden meegevoerd, zoals bijvoorbeeld zand, roest en organische vervuiling. Naast problemen met verstopping en beschadiging, kan deze vervuiling ook leiden tot bacteriegroei in uw leidingsysteem.

Afhankelijk van toepassing, mate van vervuiling, gewenste reinigingsgraad en levensduur zijn er filtersystemen leverbaar in verschillende uitvoeringen, afmetingen en materialen. Dit varieert van een eenvoudig cartridge filter, tot volledig automatisch zelfreinigende filtersystemen.

Kinetico maakt gebruik van het uniek filtermedium Macrolite®. Dit is een keramisch medium, waarmee deeltjes tot 5 μm uit het water verwijderd worden. Door de poreuze structuur heeft het een significant groter oppervlak dan andere media, waardoor de filtercapaciteit vele malen groter is. Ook is het medium zeer ongevoelig voor bacteriegroei. Het Macrolite® filtersysteem wordt volledig automatisch gereinigd op basis van de ingestelde hoeveelheid water. Doordat het systeem bestaat uit 2 filtercilinders heeft u altijd de beschikking over schoon water, ook tijdens het spoelproces.

Actief kool

Een bekende adsorptie technologie welke veel wordt toegepast voor de verwijdering van opgeloste stoffen uit water is actief koolfiltratie. De technologie is uitermate geschikt voor verwijdering van kleur-, geur- en smaakstoffen en voor de verwijdering van organische stoffen, pesticiden en medicijnresten. Verder wordt het toegepast bij het katalytisch omzetten van oxidatieve stoffen zoals chloor. Tenslotte kan actief koolfiltratie worden ingezet als biologische zuiveringsstap.
Actief koolfiltratie wordt vaak toegepast in de productie van drink- en proceswater, en bij de sanering en zuivering van vervuild grondwater. De technologie kenmerkt zich door de volgende voordelen:

  • Groot adsorptie vermogen voor organische stoffen door het zeer grote interne oppervlak van de actief kooldeeltjes
  • Adsorptie vermogen voor een zeer breed scala aan opgeloste organische stoffen
  • Relatief simpele en robuuste filterinstallatie

Kinetico maakt gebruik van actief kool afkomstig van de kokosnoot. Deze zeer microporeuze actief kool heeft een zeer groot intern oppervlak en een hoog adsorptievermogen. Het actief kool filter wordt volledig automatisch gespoeld op basis van de ingestelde hoeveelheid water. Doordat het systeem bestaat uit 2 filtercilinders heeft u altijd de beschikking over schoon water, ook tijdens het spoelproces.

Omgekeerde Osmose

Omgekeerde osmose, ook wel “reverse osmosis”, “RO” of “reverse osmose” genoemd, is een membraanfiltratie techniek die wordt gebruikt voor het verwijderen van ionen, moleculen en deeltjes uit het water. Het water dat ontstaat wordt ook wel gedemineraliseerd ofwel demiwater genoemd. Demiwater zorgt dan ook voor een hoge zuiverheid van water voor een breed scala aan toepassingen. Het wordt onder meer ingezet voor de productie van bv. ketelvoeding/suppletie-water, koelwater en/of proceswater.
De Kinetico omgekeerde osmose installaties maken gebruik van membraantechnologie. De installaties verwijderen door middel van membranen ongewenste opgeloste stoffen uit het water. Tijdens dit scheidingsproces wordt het water onder druk door een half doorlatend membraan geperst. De watermoleculen worden wel doorgelaten, maar de ongewenste stoffen (zouten) niet. Het is een continu proces waarbij het water wordt gescheiden in een “schone” stroom (permeaat) en een “verontreinigde” stroom (concentraat), die wordt afgevoerd naar het riool.
Kinetico heeft een reeks zeer compacte en kwalitatief hoogwaardige RO-systemen in het assortiment voor verschillende toepassingen. De toestellen variëren in capaciteit van 160 tot 420 liter per uur. Deze RO-installaties filteren alle ongewenste stoffen (zouten) uit het water tot een verwijdering van 98%. Verder wordt er een recovery tot wel 75% behaald.

Sitemap SWS Projects Kinetico